Beginnerscursus
Jeugd 6-12 jaar

Voor trainers die net beginnen of mensen die training willen geven aan jeugdteams, maar direct de stap naar een opleiding te groot vinden. De basiscursus is een laagdrempelige manier waarin je kennis maakt met de belangrijkste principes van training geven aan de jongste jeugd. Deze cursus is ook zeer geschikt voor ouders van jeugdleden die tijdens het seizoen een team (gaan) begeleiden!

2

bijeenkomsten

Niveau

beginner

Prijs

Per Deelnemer €75
InCOMPany €750

Overzicht

De benadering van kinderen van 6 tot 12 jaar vraagt andere competenties dan de benadering van volwassenen. In twee bijeenkomsten van 2,5 uur word je meegenomen in de wereld van het jeugdvolleybal en op weg geholpen om trainingen te geven en teams bij wedstrijden te begeleiden. Aan bod komt hoe je de training zo efficient mogelijk organiseert, hoe je ervoor zorgt dat kinderen zo min mogelijk stil staan en zo veel mogelijk ballen raken. Ook wordt ingegaan op het omgaan met (niveau)verschillen. Dit doen we vooral door in de praktijk aan de slag te gaan en zelf te ervaren hoe je de aangeboden kennis kunt toepassen.

Deze cursus leent zich zeer goed om als verenigingen per speelkern ‘In-company’ te organiseren. Eén vereniging stelt de accommodatie ter beschikking. En alle verenigingen zorgen samen voor voldoende deelnemers; Volleybalopleidingen.nl zorgt voor de opleider en het programma. De kosten bedragen €750,- en worden verrekend over het aantal deelnemers per vereniging. Het maximumaantal deelnemers is 16.

Daarnaast is het ook mogelijk om als individuele trainer deel te nemen aan een cursus die op verschillende plaatsen in de regio aangeboden worden. Meer informatie over de data en tijden is te vinden in onze kalender.

Na de cursus kun je:

Voor wie?

Beginnende trainers, ouders van jeugdleden en potentiële trainers

Wat onze deelnemers zeggen