Over ons

Volleybalopleidingen.nl is het opleidingsinstituut voor volleybaltrainers en -coaches. Wij zijn officieel erkende opleider van de Nevobo en verzorgen namens Nevobo de opleidingen VT2 en VT3, alsook verschillende workshops, clinics en beginnerscursussen.

OVER

In 2012 heeft de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) het opleiden van trainers en coaches voor een deel uitbesteed aan zelfstandig ondernemers. In 2021 hebben enkele van deze ondernemers de handen ineengeslagen en zijn samen de stichting Volleybalopleidingen.nl gestart. 

Volleybalopleidingen.nl verzorgt beginnerscursussen, VT2-opleidingen en VT3-opleidingen namens Nevobo. 

MISSIE

Volleybalopleidingen.nl is in het leven geroepen om nog beter te kunnen voldoen aan onze missie: het organiseren van activiteiten om volleybaltrainers en coaches of zij die dat willen worden op te leiden, te begeleiden, bij te scholen en te helpen zich tot een betere trainer-coach te ontwikkelen.

VISIE

Volleybalopleidingen.nl is een professionele organisatie die kwaliteit biedt. We staan in de volleybalgemeenschap bekend als hét instituut waar je moet zijn voor kennisontwikkeling als volleybaltrainer/-coach.

We onderscheiden ons in onze opleidingen en begeleiding door een visie op leren waarbij doen het uitgangspunt is. Wij geloven dat leren vooral plaatsvindt door interactie in een praktische setting. In onze workshops worden in een veilige omgeving praktijksituaties neergezet waarin fouten gemaakt mogen worden. Er vindt feedback en reflectie plaats op basis van daadwerkelijk gegeven trainingen / trainingsdelen, zowel tussen cursisten onderling als met de docent.

We gebruiken moderne (digitale) middelen om onze opleidingen en workshops te ondersteunen. Zo maken wij in de officiële Nevobo VT2- en VT3-opleidingen gebruik van de geavanceerde Movio app; een elektronische leeromgeving waarin deelnemers hun voortgang bijhouden, met elkaar en de docent informatie kunnen uitwisselen en vele andere functionaliteiten vinden. Daarnaast krijgen al onze deelnemers toegang tot de uitgebreide website www.scope-volleybal.nl met daarin onder andere het meerjarenopleidingsmodel van Nevobo.

Onze workshops staan onder leiding van zeer ervaren docenten die niet alleen gecertificeerd opleider van Nevobo zijn, maar allen ook actief zijn als trainer-coach van een of meer volleybalteams op alle niveau’s, van CMV tot en met eredivisie en zelfs nationale (jeugd)teams.

Ons team

Pim Scherpenzeel

Regio west

Pim Scherpenzeel is opgeleid als docent Lichamelijke Opvoeding op de HALO, waar hij in 1987 afstudeerde. Als volleybaltrainer begon hij met een 3e klasse damesteam in zijn woonplaats.  Al snel ontwikkelde hij zich als trainer en diende hij meerdere clubs in de regio, waaronder Nesselande (nu ZVH), VSTS en USV Protos. Ook was hij enkele jaren rayontrainer bij de meisjes B. 

In 2012 kwam Pim in aanraking met zitvolleybal en in maart 2013 kreeg hij een aanstelling bij de Nevobo als bondscoach van het Nederland Damesteam in die sport. Hij was ruim 6 jaar actief in de internationale omgeving van het top-zitvolleybal. Pim was hoofdcoach tijdens 3 EK’s, 2 WK’s, de Intercontinental Cup en de Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Sinds 2012 is Pim een van de opleider-ondernemers die door Nevobo zijn gecertificeerd voor het opleiden van trainers vanuit zijn bedrijf Scherp Volleybal.

Daarnaast is hij trainersbegeleider bij Volevo in Voorburg en trainer-coach bij VollinGo in Gouda. 

Allard Jongsma

Regio Noord

Allard Jongsma heeft volleybal van jongs af aan mee gekregen, zijn hele gezin speelde volleybal. Eigenlijk vindt hij alle rollen binnen het volleybal interessant. 

Naast zelf spelen ging hij dan ook snel training geven. Eerst aan de jeugd bij de plaatselijke vereniging en daarna snel ook aan seniorenteams van die club. 

Naast de vereniging heeft Allard ook vele jaren training gegeven binnen de talentontwikkeling van de Nevobo. Maar ook meer in de breedte is hij heel actief gebleven. Van het organiseren van volleybalkampen tot het bedenken van spelvormen voor de jongste jeugd. Allard is via Trainerleert.nl actief als opleider sinds 2013 en geeft zelf nog training aan enkele jeugdgroepen en bij vv Madjoe.Patrick Tonnaer

Regio zuid

Patrick Tonnaer, eigenaar van Studio Dubio, is hoofdopleider voor de Regio Zuid. De volleybalcarrière van Patrick is niet zo imposant met promotieklasse als hoogste niveau.

Als trainer is Patrick actief sinds 1993 op nagenoeg alle niveaus van jeugd tot senioren. Naast clubs als Odulphus, Sarto, Volley Tilburg maar ook Vocasa is Patrick altijd actief geweest binnen de talentopleiding in Nederland van NVS-MC tot Jeugd en Jong Oranje en vier jaar als Talentcoach op Papendal.

Sinds 2012 ligt de nadruk meer op het opleiden en begeleiden van trainers dan zelf actief zijn als hoofdtrainer. Patrick is opleider op VT2-, VT3- en VT4-niveau en krijgt energie van het opleiden en begeleiden van trainers. 

Onze opleiders

Rita Buikema

CMV//Vt2

Rita is expert jeugd- en CMV-teams. Zij werkt voornamelijk in het noorden van het land.

Patrick Collaris

Vt2//VT3

Patrick is een ervaren opleider in Limburg en omgeving.

Martin Rutten

Vt2//VT3

Martin heeft jarenlange, brede ervaring met zowel jeugd- als seniorenteams op alle niveaus.

William Klaver

Vt2//VT3

William is expert op het gebied van jeugdtopteams. 

Wilfried Groothuis

VT3

Wilfried is een ervaren trainer van eredivisieteams.

Kim Wolswijk

CMV

Kim heeft veel ervaring met CMV-groepen.

Okke Jan Oosterhof

VT2//VT3

Okke Jan heeft veel ervaring met jeugd- en seniorenteams.

Jan Berendsen

VT3

Jan heeft jarenlange eredivisie-ervaring en is momenteel jeugdtrainer.

volleybalopleidingen

Petra Petzinger

VT2

Petra heeft veel ervaring met jeugd- en seniorenteams.

Bart Schmeits

VT2//CMV

Bart is expert op het gebied van jeugdvolleybal.

volleybalopleidingen

Jouw naam?

VT2//VT3

Heb je de opleidersopleiding van Nevobo gedaan en wil je ook trainers opleiden? Neem contact met ons op.