Over ons

Volleybalopleidingen.nl is het opleidingsinstituut voor volleybaltrainers en -coaches. Wij zijn officieel erkende opleider van de Nevobo en verzorgen namens Nevobo de opleidingen VT2 en VT3, alsook verschillende workshops, clinics en beginnerscursussen.

OVER

In 2012 heeft de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) het opleiden van trainers en coaches voor een deel uitbesteed aan zelfstandig ondernemers. In 2021 hebben deze ondernemers de handen ineengeslagen en zijn samen Stichting Volleybalopleidingen gestart. 

Stichting Volleybalopleidingen verzorgt alle beginnerscursussen, VT2-opleidingen en VT3-opleidingen namens Nevobo. 

MISSIE

Stichting Volleybalopleidingen is in het leven geroepen om nog beter te kunnen voldoen aan onze missie: het organiseren van activiteiten om volleybaltrainers en coaches of zij die dat willen worden op te leiden, te begeleiden, bij te scholen en te helpen zich tot een betere trainer-coach te ontwikkelen.

Ons team

Roy Wassen

REGIO OOST

Van oorsprong is Roy leraar lichamelijke opvoeding. Hij heeft de Academie Lichamelijke Opvoeding (ALO) gevolgd in Groningen.

Binnen het volleybal heeft hij verschillende jeugd- en seniorenteams getraind en gecoacht op alle niveaus. Daarnaast is hij actief geweest als Manager Volleybal bij het Centre for Sports & Education (CSE) in Zwolle en heeft hij het Regionaal Talentencentrum (RTC) van de Nevobo getraind.

Naast het indoorvolleybal heeft hij als beachvolleybaltrainer training gegeven bij de Nederlandse Beachvolleybalschool (NBS) op regionaal en (inter)nationaal niveau.

In 2012 is hij gestart met zijn eigen onderneming RW Volley, waarmee hij actief is bij clubs, instellingen en organisaties als trainer, opleider en verenigingsondersteuner of adviseur.

Naast deze werkzaamheden is hij mede-eigenaar van Scope=Volleybal.

Allard Jongsma

Regio Noord

Allard Jongsma heeft volleybal van jongs af aan mee gekregen, zijn hele gezin speelde volleybal. Eigenlijk vindt hij alle rollen binnen het volleybal interessant.

Naast zelf spelen ging hij dan ook snel training geven. Eerst aan de jeugd bij de plaatselijke vereniging en daarna snel ook aan seniorenteams van die club. 

Naast de vereniging heeft Allard ook vele jaren training gegeven binnen de talentontwikkeling van de Nevobo. Maar ook meer in de breedte is hij heel actief gebleven. Van het organiseren van volleybalkampen tot het bedenken van spelvormen voor de jongste jeugd.

Allard is via Trainerleert.nl actief als opleider sinds 2013 en geeft zelf nog training aan enkele jeugdgroepen en bij vv Madjoe.

Pim Scherpenzeel

Regio west

Pim Scherpenzeel is opgeleid als docent Lichamelijke Opvoeding op de HALO, waar hij in 1987 afstudeerde. Als volleybaltrainer begon hij met een 3e klasse damesteam in zijn woonplaats.  Al snel ontwikkelde hij zich als trainer en diende hij meerdere clubs in de regio, waaronder Nesselande (nu ZVH), VSTS en USV Protos. Ook was hij enkele jaren rayontrainer bij de meisjes B. 

In 2012 kwam Pim in aanraking met zitvolleybal en in maart 2013 kreeg hij een aanstelling bij de Nevobo als bondscoach van het Nederland Damesteam in die sport. Hij was ruim 6 jaar actief in de internationale omgeving van het top-zitvolleybal. Pim was hoofdcoach tijdens 3 EK’s, 2 WK’s, de Intercontinental Cup en de Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Sinds 2012 is Pim een van de opleider-ondernemers die door Nevobo zijn gecertificeerd voor het opleiden van trainers vanuit zijn bedrijf Scherp Volleybal.

Daarnaast is hij trainersbegeleider bij Volevo en assistent-coach bij Thor dames 1 in de topdivisie.

Patrick Tonnaer

Regio zuid

Patrick Tonnaer, eigenaar van Studio Dubio, is hoofdopleider voor de Regio Zuid. De volleybalcarrière van Patrick is niet zo imposant met promotieklasse als hoogste niveau.

Als trainer is Patrick actief sinds 1993 op nagenoeg alle niveaus van jeugd tot senioren. Naast clubs als Odulphus, Sarto, Volley Tilburg maar ook Vocasa is Patrick altijd actief geweest binnen de talentopleiding in Nederland van NVS-MC tot Jeugd en Jong Oranje en vier jaar als Talentcoach op Papendal.

Sinds 2012 ligt de nadruk meer op het opleiden en begeleiden van trainers dan zelf actief zijn als hoofdtrainer. Patrick is opleider op VT2-, VT3- en VT4-niveau en krijgt energie van het opleiden en begeleiden van trainers. 

Onze opleiders

Rita Buikema

CMV//Vt2

Rita heeft veel ervaring met jeugd- en CMV teams

Patrick Collaris

Vt2//VT3

Patrick heeft veel ervaring met jeugd- en seniorenteams

Martin Rutten

Vt2//VT3

Martin heeft veel ervaring met jeugd- en seniorenteams.

William Klaver

Vt2//VT3

William heeft veel ervaring met (top)jeugdteams

Wilfried Groothuis

VT3

Wilfried heeft veel ervaring met (top)jeugd- en damesteams

Kim Wolswijk

CMV

Kim heeft veel ervaring met CMV-groepen.

Okke Jan Oosterhof

VT2//VT3

Okke Jan heeft veel ervaring met jeugd- en seniorenteams

Jan Berendsen

VT3

Jan heeft veel ervaring met meisjes- en (top)damesteams

Petra Petzinger

VT2

Petra heeft veel ervaring met jeugd- en seniorenteams